English (United Kingdom)Russian (CIS)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - ItalyFinnish (Suomi)Norsk bokmål (Norway)Svenska (Sverige)Čeština (Česká republika)Slovenčina (Slovenská republika)Polish (Poland)Croatian(HR)
Home Brijuni

Sök egendom i Kroatien

Publicerad fastigheter: 2613  Avancerad sökning

Exklusiv villa i Kroatien

Kolla in våra villor och slott till salu

Kroatien öar till salu

Kolla in våra öar till salu

Ny lägenhet i Kroatien

New apartment buildings

Kolla in vår nya flerbostadshus

Villa i Kroatien för hyra

Kolla in våra lyxiga villor uthyres

Top Investeringar i Kroatien

Hotell, marinor, resorts...

Gamla stan i Split

Split centerFastigheter till salu

Energideklaration

Details about energy certificatePDF

brijuni-003.jpg

NP Brijuni

OVO je slikovito otočje već u antičko doba privlačilo ljude u potrazi za mirom i prirodnim ljepotama. Otočje je bilo naseljeno već u doba Rima i Bizanta, a ostaci brojnih raskošnih rimskih vila i građevina kao i dekorativni mozaici svjedoče o privlačnosti arhipelaga. Najznačajniji su ostaci rimskog ljetnikovca u uvali Verige. U sklopu tog kompleksa bili su i hramovi boga Neptuna i božice Venere. Na zapadnoj obali Velikog Brijuna, u zaljevu Dobrika, sačuvan je kasnoantički - bizantski kastrum i bizantska bazilika Sv. Marije. Ti ostaci potvrđuju postojanost naselja sve do šesnaestog stoljeća.

Brijuni su skupina od tri veća i dvanaest manjih otočića smješteni uz zapadnu obalu Istre nedaleko od Pule, ukupne površine od svega 7km2. Brijunski otoci su poznati po očuvanoj sredozemnoj vegetaciji hrasta crnike, visoke makije te borova i čempresa, djelomično oblikovanoj kao pejzažni park. Na Brijunima se nalazi i safari park s egzotičnim biljojedima te vrijedna kulturna baština iz rimskog i bizantskog razdoblja. Zbog izuzetne ljepote otoci su još od početka stoljeća omiljeno ljetovalište svjetskih državnika i aristokracije. Zbog svoje izuzetne ljepote i blage klime, od početka prošlog stoljeća, ovi su otoci omiljeno ljetovalište za državnike svijeta. Obale su uglavnom niske i kamenite, ali lako pristupačne, a ima i pješčanih i šljunkovitih uvala.

Ljubitelji golfa mogu uživati igrajući u prirodi, a poseban je doživljaj proći Brijune na biciklima.

Brijuni su povezani s kopnom brodskom linijom iz Fažane (Pula - 8km).

Nekretnine

NA otoku postoje dva hotela i tri vile. Riječ je o hotelu Neptun koji ima 87 soba i apartmana raspoređenih na tri kata te hotelu Karmen sa 53 sobe, a tri vile mogu ukupno primiti 18 ljudi.

Hotel Neptun smješten je na samoj obali mora u centralnoj luci otoka Veli Brijun. Raspolaže sa 87 smještajnih jedinica raspoređenih na tri kata, od kojih 53 dvoposteljne, 14 jednoposteljnih soba, te 20 apartmana. Prostrani apartmani imaju velike balkone s pogledom na more, kupaonicu, dvoposteljnu sobu i dnevni boravak.
Hotel Karmen nalazi se u centralnoj luci Velog Brijuna, na samoj obali mora, u neposrednoj blizini hotela Neptun-Istra. Hotel Karmen raspolaže sa 53 smještajne jedinice raspoređene na 3 kata, od kojih 23 jednoposteljne sobe s balkonom, 30 dvoposteljnih soba (18 s balkonom).

Vile su smještene na jugoistočnom dijelu otoka Veliki Brijun, u zaljevu Lovorika. Okružene su bogatom, dobro očuvanom mediteranskom vegetacijom u neposrednoj blizini morske obale.
Vila Lovorka - obnovljena 2010 - Čine ju dva prizemna objekta opremljena za smještaj 6 osoba.
Vila Primorka - Smještena je u zajedničkom parku s vilom Dubravkom i namijenjena je smještaju 8 osoba. Sastoji se od 4 spavaće sobe, 2 kupaonice s ležećom kadom, salona, kuhinje, velike blagovaonice i prostrane terase s pogledom na more.
Vila Dubravka - Prikladna je za 4 osobe. U prizemlju vile je dnevni boravak i kuhinja, a na katu kupaonica s ležećom kadom i dvije spavaće sobe.Budući koncesionar upravljat će objektima na otoku, a zaštita okoliša ostat će u nadležnosti Nacionalnog parka Brijuni. Namjera Vlade je na Velikom Brijunu "stvoriti turistički proizvod koji nije do sada viđen, turistički proizvod budućnosti", a gradnja novih objekata neće biti moguća, već proširenje za 30 posto kapaciteta smještaja, koji uključuje 140 soba i tri vile koje primaju najviše 18 ljudi.